Συνέντευξη του Νίκου Φραγκιά με τον Frank Pucelik, συνδημιουργό του NLP

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ζωντανή συνέντευξη του Νίκου Φραγκιά με τον Frank Pucelik, συν-δημιουργό του NLP (ΝευροΓλωσσικός Προγραμματισμός) στη σελίδα της Dynamic Equilibrium System στο Facebook.

 Ο κος Pucelik, που είχε επισκεφθεί τη χώρα μας πριν 2 χρόνια ως καλεσμένος του Νίκου Φραγκιά και της DES, σφραγίζει τη συνεργασία του για την Ελλάδα με μοναδικές, tailormade εκπαιδεύσεις.

 Λίγα λόγια για τον Frank Pucelik

Ο Frank Pucelik, διεθνούς φήμης ομιλητής και εκπαιδευτής, θεωρείται ο «πατέρας του NLP», καθώς είναι ένας εκ των τριών ιδρυτών τού Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού. Η μακρόχρονη εμπειρία του στις εταιρικές εκπαιδεύσεις τον κατατάσσει στους Top-100 US business trainers (σύμφωνα με το Organizational Development Institute των ΗΠΑ). Συγγραφέας πολλών βιβλίων ψυχολογίας και άρθρων σχετικών με τη διοίκηση και παρακίνηση του ανθρωπίνου δυναμικού, καθώς και μελετών σχετικών με τη διαχείριση πληροφοριών. Διετέλεσε, επίσης, Καθηγητής του τμήματος Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα.

Είναι από τους βασικούς και σταθερούς ομιλητές στα κορυφαία συνέδρια, εκθέσεις, forum, και εκπαιδευτικά events στην Ουκρανία, καθώς και  σε οργανώσεις νέων φοιτητών, όπως AIESEC, FLEX, JCI, SIFE, AEGEE, κλπ.

Κάθε χρόνο ο κος Pucelik εκπαιδεύει περισσότερα από 2,000 ανώτερα και ανώτατα στελέχη των μεγαλύτερων και πιο επιτυχημένων εταιριών. Επίσης προσφέρει σπουδαίο εθελοντικό έργο, υποστηρίζοντας πέντε κέντρα αποτοξίνωσης νέων, με προοπτική να επιβλέψει και περισσότερα.

Συνέντευξη με τον ζωντανό θρύλο

Όπως θα δείτε και στο βίντεο της συνέντευξης, ο Frank Pucelik είναι χείμαρρος. Μια ζωντανή απόδειξη ότι η αίσθηση σκοπού ζωής και η υπηρεσία προς τον άνθρωπο σε συνδυασμό με την κατάλληλη ομάδα συνεργατών, δημιουργεί εργαλεία ζωής που έχουν αλλάξει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μίλησε για το πώς ξεκίνησε αρχικά το NLP, ποιο ήταν το πρώτο όνομα και η κεντρική ομάδα που το δημιούργησε.

Μοιράστηκε μαζί μας ιστορίες των πρώτων χρόνων του NLP, όπου η ομάδα τους ήρθε σε επαφή και «μοντελοποίησε» τα μεγαλύτερα ονόματα στον τομέα της ψυχολογίας, όπως η Virginia Satir, Fritz Perls, Milton Erickson και τόσοι άλλοι.

Μίλησε για την δική του προσωπική ιστορία προ NLP, ως παιδί και ως βετεράνος πολέμου, αποκαλύπτοντας την ευαισθησία του για όλους τους βετεράνους πολέμου και τη δουλειά που έχει κάνει σε αυτόν τον τομέα σε Αμερική, Ρωσία και Ουκρανία.

Επιπλέον, μαζί με τον Νίκο Φραγκιά έδωσαν ένα πρώτο στίγμα της συνεχιζόμενης συνεργασίας τους με την αποκλειστική εκπροσώπηση της Meta International στην Ελλάδα, με το όραμα να ενωθούν όλοι οι NLPers, ανεξάρτητα από τον φορέα πιστοποίησής τους.

Η Meta International είναι ο πρώτος οργανισμός Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού ( Neuro Linguistic Programming (NLP)) στον κόσμο, που δημιουργήθηκε το 1973 από τους τρεις συν-ιδρυτές του NLP, John Grinder, Frank Pucelik και Richard Bandler και σήμερα εξακολουθεί να είναι διαπιστευμένος από τον Frank Pucelik για όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης στο NLP.

Ποια είναι η συνεργασία Frank Pucelik και DES

Ο Frank Pucelik και η ομάδα της DES, με επικεφαλής τον Νίκο Φραγκιά, NLP Master Trainer, Εθνικό Συντονιστή του Παγκόσμιου Φορέα INLPTA (International NLP Trainers Association) για Ελλάδα και Κύπρο, διεθνή πρεσβευτή του ANLP (Association for NLP) και εκπρόσωπο της Meta International, συνεργάζονται αποκλειστικά για την Ελλάδα. Οι εκπαιδεύσεις τους αφορούν σε εταιρικά περιβάλλοντα (Premium Leadership Series), σε ειδικές εκπαιδεύσεις (θεραπευτές για εξειδίκευση στο Μετατραυματικό Στρες) και στα πλαίσια των εκπαιδεύσεων σε NLP (ΝLP Master Practitioner, NLP Trainers Training κα).

Η στρατηγική συνεργασία σφραγίζει την δυνατή φιλία των δυο ανδρών και δίνει το μήνυμα της ενότητας και του κοινού οράματος της δημιουργίας ενός κόσμου που οι θεμελιώδεις δεξιότητες του NLP θα είναι εύκολα προσβάσιμες σε όλους τους ανθρώπους, για να ζήσουμε όλοι συνειδητά σε μια κοινωνία ελεύθερη, εκπαιδευμένη και υγιή πνευματικά, σωματικά, συναισθηματικά και νοητικά.

Δείτε το βίντεο από την συνέντευξη του Frank Pucelik:

2022-10-05T18:50:20+00:00