Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αποκωδικοποιώντας Μοντέλα Αριστείας»

18-19 Ιουνίου 2022

Η Dynamic Equilibrium System είχε την τιμή να φιλοξενήσει, για δεύτερη φορά, τον Αμερικάνο ψυχολόγο Frank Pucelik, συνδημιουργό του άκρως επιτυχημένου συστήματος επικοινωνίας NLP, για ένα μοναδικόδιήμερο σεμινάριο με τίτλο «Στρατηγικές Μοντελοποίησης Αριστείας».

Το NLP, ή αλλιώς ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός, είναι ένα σύστημα που δημιουργήθηκε την δεκαετία του ’70 και δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης νοητικής και συμπεριφορικής ευελιξίας, καθώς και επιρροής της συμπεριφοράς των άλλων, χρησιμοποιώντας έντεχνα την λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία.

Ο Frank Pucelik εντυπωσίασε με την επιβλητική του παρουσία την κατάμεστη αίθουσα, όπως και όσους συμμετέχοντες παρακολούθησαν online, καθώς μίλησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για την τέχνη της «Μοντελοποίησης» (Modelling). Η μεθοδολογία αυτή δίνει την δυνατότητα σε οποιονδήποτε να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης (high performance) ενσωματώνοντας στρατηγικές αριστείας, δηλαδή αποκωδικοποιώντας το πώς συμπεριφέρονται αλλά και το πώς σκέφτονται επιτυχημένοι άνθρωποι, όταν κάνουν κάτι άριστα.

Την πρώτη ημέρα ο κ. Pucelik παρουσίασε το πώς γεννήθηκε, μέσω της μοντελοποίησης, το πρώτο μοντέλο του σύστηματος NLP, το «Meta Model» βασισμένο στις ψυχολογικές τεχνικές παρέμβασης του «πατέρα» της θεραπείας Gestalt, Fritz Perls, καθώς και της συστημικής οικογενειακής θεραπεύτριας Virginia Satir. Μίλησε, επίσης, και για το εκτενές ερευνητικό έργο των πρώτων 8 ετών του NLP.

Η δεύτερη ημέρα επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις και συγκινήσεις, καθώς οι εκπαιδευόμενοι χωριστήκαν σε ομάδες και εμπειρικά προσπάθησαν να μοντελοποιήσουν τη συμπεριφορά του Frank Pucelik. Ο Frank Pucelik καθήλωσε τους εκπαιδευόμενους όταν μοιράστηκε πολύ προσωπικές του ιστορίες, όπως και το πώς χρησιμοποίησε ο ίδιος την μεθοδολογία της μοντελοποίησης για να ιδρύσει Κέντρα Απεξάρτησης Νέων και Κέντρα Υποστήριξης Βετεράνων με Μετατραυματικό Στρες στην Αμερική, την Ρωσία και την Ουκρανία.

Αυτό το υπέροχο διήμερο έκλεισε με την απονομή των πιστοποιήσεων παρακολούθησης από τον ίδιο τον Frank Pucelik, χαμόγελα, φωτογραφίες και ευχές για ένα δημιουργικό μέλλον.

Λίγα λόγια για τον Frank Pucelik

Ο Frank Pucelik, διεθνούς φήμης ομιλητής και εκπαιδευτής, θεωρείται ο «πατέρας του NLP», καθώς είναι ένας εκ των τριών ιδρυτών τού Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού. Η μακρόχρονη εμπειρία του στις εταιρικές εκπαιδεύσεις τον κατατάσσει στους Top-100 US business trainers – κάθε χρόνο ο Frank εκπαιδεύει περισσότερα από 2,000 ανώτερα και ανώτατα στελέχη των μεγαλύτερων και πιο επιτυχημένων εταιριών.

Συγγραφέας πολλών βιβλίων ψυχολογίας και άρθρων σχετικών με τη διοίκηση και παρακίνηση του ανθρωπίνου δυναμικού, προσφέρει
επίσης σπουδαίο εθελοντικό έργο, υποστηρίζοντας πέντε Κέντρα Αποτοξίνωσης Νέων. Τα τελευταία χρόνια έχει εστιάσει στην εκπαίδευση επαγγελματιών στην Διαχείριση του Μετατραυματικού Στρες. Ο Frank Pucelik συνεργάζεται αποκλειστικά με την Dynamic Equilibrium System και την ομάδα του Νίκου Φραγκιά.

 

Λίγα λόγια για τον Νίκο Φραγκιά

Ο Νίκος Φραγκιάς είναι Interventionist, Behavioral Analyst, Profiler και επίσημος συνεργάτης του Paul Ekman International (PEI). Επίσης, είναι πιστοποιημένος από το Academy of Emotional Intelligence για Συναισθηματικές Δεξιότητες και Ικανότητες, όπως και σε τεχνικές Αξιολόγησης Αλήθειας και Αξιοπιστίας (Lie detection) και σε τεχνικές Ανάκρισης και Εξαπάτησης (Interrogation & Deception).
Επιπρόσθετα, είναι NLP Master Trainer & Master Coach, Συστημικός Ψυχοθεραπευτής με μετεκπαίδευση σε Κλινική Ύπνωση & Ψυχοθεραπεία, καθώς και σε Provocative & Clean Language. Επίσης, διαθέτει Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Είναι Εθνικός Συντονιστής της INLPTA (International NLP Trainers
Association), Διεθνής Πρεσβευτής του ANLP (Association for NLP), εκπρόσωπος της Meta International και επίσημο μέλος του NLP Leadership Summit. Επιπλέον, είναι Λέκτορας στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών (ICPS) στο Master in Criminal Psychology.

Λίγα λόγια για την Dynamic Equilibrium System

Η Dynamic Equilibrium System αποτελεί έναν ιδιαίτερο εκπαιδευτικό οργανισμό, με κύριο άξονα την εκπαίδευση σε Advanced Human Skills, όλες εκείνες τις δεξιότητες δηλαδή που χρειάζονται οι επαγγελματίες για να αναπτύξουν και να εξελίξουν την Επικοινωνία, Διαπραγματεύσεις, Πωλήσεις και Public Speaking, να γίνουν Εκπαιδευτές, να οξύνουν τις αισθήσεις τους και να
εκπαιδευτούν σε μοναδικά μονοπάτια όπως είναι το NLP, Coaching, Profiling, Ύπνωση, NLP Wellbeing & NLP Sports κα.

Ο Frank Pucelik και η ομάδα της DES, με επικεφαλής τον Νίκο Φραγκιά, NLP Master Trainer, Εθνικό Συντονιστή του Παγκόσμιου Φορέα INLPTA (International NLP Trainers Association) για Ελλάδα και Κύπρο, διεθνή πρεσβευτή του ANLP (Association for NLP) και εκπρόσωπο της Meta International, συνεργάζονται αποκλειστικά για την Ελλάδα. Οι εκπαιδεύσεις τους αφορούν σε εταιρικά περιβάλλοντα (Premium Leadership Series), σε ειδικές εκπαιδεύσεις (θεραπευτές για εξειδίκευση στο Μετατραυματικό Στρες) και στα πλαίσια των εκπαιδεύσεων σε NLP (ΝLP Master Practitioner, NLP Trainers Training κα).

Η στρατηγική συνεργασία σφραγίζει την δυνατή φιλία των δυο ανδρών και δίνει το μήνυμα της ενότητας και του κοινού οράματος της δημιουργίας ενός κόσμου που οι θεμελιώδεις δεξιότητες του NLP θα είναι εύκολα προσβάσιμες σε όλους τους ανθρώπους, για να ζήσουμε όλοι συνειδητά σε μια κοινωνία ελεύθερη, εκπαιδευμένη και υγιή πνευματικά, σωματικά, συναισθηματικά και νοητικά.

2022-10-03T22:32:14+00:00