Έντερο, Καρδιά και Μυαλό || Πώς συνδέονται αυτά τα 3 όργανα;

Σίγουρα έχετε ακούσει τις παρακάτω φράσεις:

  • Να ακούς το ένστικτό σου (gut feeling)
  • Να ακολουθείς την καρδιά σου
  • Να χρησιμοποιείς το μυαλό σου

Σωστά; Τώρα σκεφτείτε μία στιγμή που χρειάστηκε να μιλήσετε μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό και αισθανθήκατε πεταλούδες στο στομάχι ή σφυγμούς στην κοιλιά σας. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί σχεδόν όλοι μας, σε παρόμοιες συνθήκες, έχουμε την ίδια τη σωματική αντίδραση;

Αυτό συμβαίνει διότι, όταν μαθαίνουμε, θυμόμαστε ή παίρνουμε αποφάσεις δεν χρησιμοποιούμε μόνο τον εγκέφαλο που έχουμε στο κεφάλι μας. Ναι καλά διαβάζετε. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στις Νευροεπιστήμες έχουμε 3 εγκεφάλους, το μυαλό, την καρδιά και το έντερο. Τρία διαφορετικά είδη νοημοσύνης που λειτουργούν στο σώμα μας και η κάθε μια έχει δικά της μοτίβα συμπεριφορών και τον δικό της τρόπο επικοινωνίας. Η πλήρης και ολιστική εμπειρία ζωής συμβαίνει όταν αυτοί οι 3 εγκέφαλοι είναι ευθυγραμμισμένοι και επικοινωνούν ομαλά μεταξύ τους.

Εξειδικευμένες περιοχές του εγκεφάλου συνεργάζονται για να αποθηκεύουν και να αποκτούν πρόσβαση σε μνήμες και να επεξεργάζονται το περιβάλλον σας. Ο εγκέφαλος μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε πολύ καλές αποφάσεις σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Μπορείτε να βρείτε λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα. Οπότε, φυσικά, είναι καλό να χρησιμοποιείτε το μυαλό σας όταν πρόκειται για λήψη αποφάσεων, αλλά να είστε πρόθυμοι να δώσετε χώρο και στους άλλους σας εγκέφαλους. Τόσο η καρδιά όσο και το έντερο στέλνουν συνεχώς μηνύματα προς το μυαλό. Το μυαλό κατανοεί αυτά τα μηνύματα και συχνά τα ακολουθεί.

Παρατηρήστε τι αισθάνεστε στο σώμα σας. Αποκτήστε πρόσβαση στη συνδυασμένη σοφία του εγκεφάλου σας, των συναισθημάτων της καρδιάς σας και των ενστίκτων στο έντερο σας. Όταν λαμβάνετε τα τρία μηνύματα από το κεφάλι, την καρδιά και το έντερο σας, θα έχετε μια πιο πλήρη προοπτική για να προχωρήσετε στη δράση.

Πώς θα το πετύχετε; Υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές, οι οποίες ονομάζονται  mBIT (multiple Brain Integration Techniques). Οι mBIT αντιπροσωπεύουν μια ολόκληρη γκάμα ισχυρών και εύκολων τεχνικών που σας επιτρέπουν να αξιοποιήσετε την ισχυρή ενέργεια του μυαλού, της καρδιάς και του εντέρου σας, αξιοποιώντας την εσωτερική σοφία σας. Με αυτές τις τεχνικές, μπορείτε να αναγνωρίζετε και να ερμηνεύετε τις διαφορετικές γλώσσες των τριών εγκεφάλων σας, δηλαδή τον εγκέφαλο του κεφαλιού, της καρδιάς και του εντέρου. Το mBIT μπορεί να απλοποιήσει τη διαδικασία του coaching, βοηθώντας σας να επιτύχετε πιο γρήγορα, βαθύτερα και πιο αυθεντικά αποτελέσματα. Μπορείτε να μάθετε να ευθυγραμμίζετε το συμπαθητικό και παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα των πελατών σας μέσω συγκεκριμένων τεχνικών αναπνοής, όπως η ισορροπημένη αναπνοή.

Επιπλέον, μπορείτε να εκπαιδεύσετε ενεργά τους εγκεφάλους του εντέρου και της καρδιάς σας, επιτρέποντάς σας να αποκτήσετε μεγαλύτερη διαίσθηση και να λαμβάνετε αποφάσεις με αυτά τα κέντρα σοφίας. Αυτή η διαδικασία οδηγεί στη δημιουργία νέων νευρωνικών δικτύων που βελτιώνουν την ικανότητά σας να ενεργείτε και να ανταποκρίνεστε στον κόσμο γύρω σας. Με την εφαρμογή των mBIT, θα ανοίξετε νέες πόρτες για την ενσυναίσθηση με τον εαυτό σας και τους άλλους, ενισχύοντας την εσωτερική ευαισθησία και την επικοινωνία. Αυτές οι τεχνικές προσφέρουν ένα ισχυρό εργαλείο για την προσωπική ανάπτυξη, την ενίσχυση της απόδοσης και τη βελτίωση των σχέσεων με τον εαυτό σας και τους άλλους.

Δείτε περισσότερα στο video εδώ.

2023-09-11T14:28:10+00:00